21 januari kom det in tre rapporter om ensamma lodjursspår i Bragby Ramsta, Balingsta by och Kumla Balingsta. Efter spårning så var det samma lodjur på alla tre ställena, troligen en hane som gått och revirmarkerat.

Samma dag kom det in rapport om en familjegrupp, hona + två ungar vid Myrängen i Hagby. Personal från Länsstyrelsen var ut och kvalitetsäkrade det spåret. Sedan har Länsstyrelsen och undertecknad försökt i två dagar att särskilja denna grupp från den som hittades i Focksta. Och i dag vid tretiden så var det klart enligt de kriterier som gäller. Men sista ordet blir vad Grimsö tycker. Enligt Länsstyrelsen är det dock två familjegrupper och ”minst” en hane i Hagby området.
Minst 8 olika lodjur har vi hitills konstaterat/spårat.

Kom ihåg att rapportera in spår till Micke, Christer eller lägg in på www.rovobs.se

Mvh
Christer