I fredags den 23/5 hade vi temakväll om vildsvin och dovhjort i Hagby, där 30 st medlemmar dök upp. Jaktvårdskonsulenten Stefan Holm gav en inspirerande föreläsning som väckte många frågor. Stefan är en mycket duktig föreläsare och uppskattades enormt av åhörarna!

Efter föreläsningen som varade ungefär 1,5 timme bjöds det på smakprover av dovhjortskött med tillbehör, som smakade väldigt bra.

Summa summarum blev det en uppskattad och trevlig kväll i vårt fantastiska sommarväder. Har ni några förslag eller önskemål om vad vår nästa temakväll ska handla om så hör gärna av er till någon av oss i styrelsen!

Älgtjuren som påträffades död i Uppsala Näs i början på maj, var fyra år gammal. Hondjuret som hittades dött den 14/dec 2013 har vi nu fått en ungefärlig ålder på, som var ca 15 år eller äldre. Anledningen till att det inte går att göra någon mer exakt bedömning är för att det var svårt att se åldersringarna i tänderna då ringarna var så täta.

Tullgarn går av stapeln den 29/5 (alltså nu på torsdag!) och Södra Hagunda har bokat en bussresa dit, som går från Ramsta kl 07:00 samt från Uppsala Konsert och Kongresshus ca kl 07:20. Hemresa är kl 15:30. Det finns fortfarande några få platser kvar så OM du ännu inte har anmält dig så är det hög tid att göra det nu! Priset är 350 kr/vuxen och 250 kr/barn (7-16 år). I priset är bussresan och inträdet inkluderat. Anmälan görs till Christer Wolrath, 070-621 04 85. Alla är välkomna. Se till att ta chansen och följ med på en toppen resa!