Förra helgen hittades det en död älgtjur på Söderbys jaktmarker, norr om riksväg 55. Bedömningen är att tjuren dött under sommaren, då det fortfarande fanns köttrester på vissa ben. Trots att det har börjat bli grönt på vissa benbitar. Dödsorsak okänd, alla ben verkar att vara hela.

5/11 vid tolvtiden på dagen kördes det på en älgkviga vid Brunna, mellan Västeråker och Dalby kyrkor. Bilisten som körde på älgen såg att det var ett bakben som var av när älgen sprang vidare. Vid eftersöket stötte man älgen i en större holme, som därefter sprang mot en passkytt som fällde älgen.

5/11 vid 23.00 tiden körde en buss på en ko vid fartkameran vid Skärfälten på riksväg 55. Vid eftersöket på natten spårades älgen upp i en backe mot Söderby golfbana, där kunde man från 200 meters håll se älgen som haltade kraftigt på ett bakben. Bedömningen var att avbryta eftersöket och att fortsätt på morgonen. På morgonen efter stöttes älgen ur sårlegan och sprang ut över ett fält innan en passkytt hann genskjuta älgen och avliva djuret. Kon hade lite mjölk i juvret, troligen har kalven/kalvarna blivit skjutna tidigare, men för säkerhets skull spårades det än en gång på olycksplatsen, men där hittades det bara spår efter älgkon.