I helgen hittades ett dött vildsvin nära Dalkarlskärret. Vildsvinet var inlindat i plast, tejpat och hade en kätting lindat runt kroppen. Händelsen är polisanmäld och vildsvinet är inkört till SVA. Tidigare har även slaktrester från vildsvin hittats i kretsen nära en väg där mycket folk passerar. Håll ögon och öron öppna och hör gärna av er om ni uppmärksammar något misstänkt.


I dag måndag den 7 maj inträffade en älgolycka nära Lurbo Ridklubb. Framrutan på bilen krossades i kollisionen, men inga personskador har rapporterats. Älgen som avled vid kollisionen var en dräktig ko.


Nyligen upptäckte en granne till en boende i kretsen att en vildsvinsgalt hade tagit sig in i en hage med tamgrisar. Viltsvinsgalten hade gått rakt genom elstängslet. Den hade full fokus på suggorna och det var därför inga problem för ägaren till tamgrisarna att avliva den.