Stort grattis till Lucas och Harold för den fina insatsen och lycka till på uttagningstävlingen till Regionsmästerskapet! Texten nedan från Länsföreningens hemsida.

I helgen genomfördes Länsmästerskapet i viltspår i Knutbyskogarna. För 34:e året i rad, ett faktum som troligt är helt unikt i Sverige så arrangerades 17 juni årets upplaga av Länsmästerskapet i viltspår. Tävlingen genomfördes i skogarna runt Knutby där samlingsplats för eventet var Knutbygården. Totalt sett ställde 19 ekipage upp i tävlingen vilket betyder att 18 av totalt 21 av Upplands kretsar var representerade, detta då Bälinge hade ett extra tävlingsekipage som titelhållare från i fjol.

Förutsättningarna för de tävlande ekipagen var på grund av den långvariga torkan utmanande men dock lika för alla. Efter lottning av spår med tillhörande domare så gav sig alla ut med stor tävlingsiver. En efter en återkom de tävlande, vissa med en del tvivel i ansiktet kopplat till just de utmanande förutsättningarna. Efter en mycket välsmakande lunch satt sig som sig bör domarna i kollegium. Jämfört föregående år så kan vi konstatera att förutsättningarna till viss del tagit ut sin rätt. Av de totalt 19 startande hade 11 ekipage erhållit ett förstapris.

Vinnaren i året länsmästerskap i viltspår blev Renée Kjellberg med med sin Northwich terrier Putte, bägge från Knivsta . På andra plats kom Håbos Matilda Norell med sin Alpenländische dachsbracke Stella och på tredje plats Harold Tvedten och Labradoren Lucas representerande Södra Hagunda. Stort grattis till er tre på pallen samt ett lika stort tack för god kamp till alla 19 ekipage som alla kämpade gott!

Vi vill från länsföreningen i Uppsala läns sida ge en stor eloge och tack till hela teamet från Närdinghundra jaktvårdskrets som lyckats med ett mycket bra arrangemang.

Som en direkt följd av länsmästerskapet kommer de fem bäst placerade ekipagen från länsmästerskapet att få göra upp om vilket ekipage som får representera Uppsala län i Regionsmästerskapet i eftersök. Uttagningstävlingen genomförs 30 juni i skogarna i Trögden.